Hlavní menu:

Právě si prohlížíte: Aktuality >> Články (školní rok 22/23) >> Hrdá škola 2022/2023

Hrdá škola 2022/2023

Hrdá škola – upcycling day

Cílem tohoto dne bylo přeměnit alespoň 1 předmět, který je na vyhození, v něco užitečného, co bude dále sloužit.

Probudili jsme v sobě umělce a z vyřazené poličky z kabinetu jsme udělali základnu naší školní minizahrady. Rostliny jsou zatím malé, tak jsme se spíše jen teoreticky pobavili o schopnosti rostlin snižovat účinky tepelného ostrova města.

Z košíku na jahody byl vytvořen hmyzí hotel, jehož hlavním úkolem je poskytnou užitečnému hmyzu bezpečný úklid a poklidné místo k hnízdění. Doufáme, že se nám hmyz následně odmění svými službami.

 

Mgr. Lucie Krejčí

Hrdá škola 2022/2023

Stále pokračujeme v projektu Hrdé školy a jednou měsíčně si zpestříme náš školní den. V listopadu proběhl den bez batohu a tak žáci nosili věci v pozoruhodných zavazadlech jako např. v krabici od piva, v polštáři, kýblu, nebo v košíčcích.

Během prosince myslíme na druhé, kteří neměli takové štěstí jako my. Proto jsme se opět zapojili do sbírky Krabice od bot. Žáci 1., 2. a 4. ročníku donesli dárky, které určitě holkám a klukům udělají velkou radost.

Všem zapojeným mockrát děkuji.

Lucie Krejčí

 


 


Tradiční každoroční gala den, díky kterému se proměnila naše škola do slavnostní atmosféry plné šarmantních žáků a učitelů. V rámci projektu se žáci 2.A procvičili i ve společenských tancích.

 


Mgr. Lucie Krejčí



Ukliďme Česko

I přes nepřízeň počasí se třída 1. A zapojila v pondělí 19. 9. 2022 do celorepublikové akce „Ukliďme Česko“.  Nejdříve žáci uklidili nejbližší okolí školy a přilehlé prodejny Lídl. Následně jsme se rozdělili na dvě skupiny a uklízeli po obou stranách ulice Chvalkovické až k parkovišti Chvalkovická.  Poslední trasa vedla NS Černovírské slatiniště. Celkem jsme prošli 5 km a posbírali přibližně 5 pytlů mokrého odpadu.  Osobně jsem byla potěšena, že místo, které jsme uklidili před 6 měsíci, zůstalo uklizené a nevznikla zde další černá skládka.

Při zpáteční cestě ke škole jsme objevili lokality, které by taktéž potřebovali uklidit. Tak třeba zase příště.


Mockrát děkuji všem, kteří nelenili a zohnuli se pro každý papírek.
 


 

Mgr. Lucie Krejčí


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory:

Přihlásit se Kontakty

Financováno EU

Operační program Jan Amos Komenský

Národní plán obnovy

Asociace soukormých škol