Hlavní menu:

Právě si prohlížíte: Aktuality >> Články (školní rok 22/23) >> Klimaticky neutrální město

Klimaticky neutrální město

Dne 1. 11. 2022 se žáci německého jazyka z různých ročníků zúčastnili simulační hry "Klimaticky neutrální město".

Žáci se na dobu 4,5 hodiny vžili do role starosty, člena sdružení "Fridays for Future", zástupce průmyslového sdružení nebo vedoucího kanceláře cestovního ruchu vymyšleného města Fonta. Na pozvání starosty se u kulatého stolu sešli zástupci různých zájmových skupin ve městě. S ohledem na stanovený rozpočet jednali o možných opatřeních a hlasovali o tom, jak do roku 2030 snížit emise COve městě na polovinu. Ve střednědobém horizontu se chce město stát "klimaticky neutrálním", tedy nevypouštět žádné emise CO2, a tím přispět k zastavení globálního oteplování.

Hra se hrála pomocí softwaru na nových školních tabletech. Během této inovativní metody žáci rozvíjeli své dovednosti, jako je diskutování, konstruktivní řešení konfliktů, vyjednávání či moderování.  Toto učení založené na zkušenostech mimo jiné přispívá k výchově k demokracii, motivuje žáky k zapojení do společnosti a prohlubuje znalosti v oblasti změny klimatu.

Následující týden mají žáci prostor k vytvoření tříminutového videa v němčině, kde shrnou své výsledky. Věřím, že i tato část se povede a bude žáky bavit.

 


Za organizační tým Mgr. Lucie Krejčí


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory:

Přihlásit se Kontakty

Financováno EU

Operační program Jan Amos Komenský

Národní plán obnovy

Asociace soukormých škol