Hlavní menu:

Právě si prohlížíte: Aktuality >> Články (školní rok 22/23) >> Recitační soutěž ve Španělském jazyce

Recitační soutěž ve Španělském jazyce

Recitační soutěž ve Španělském jazyce

Dne 7.11.2022 se historicky poprvé zúčastnili dva naší žáci (Anna Pelcová ze 4.B a Petr Protivánek ze 2.A) recitační soutěže ve španělském jazyce. Soutěž probíhala v rámci Dnů španělské kultury La semana ostraňa, které pořádalo již desátým rokem Gymnázium Olgy Havlové v Ostravě - Porubě. 

V průběhu soutěže zazněly nejrůznější básně a texty od klasických autorů hispanofonní i světové literatury. Naši soutěžící překvapili jak originálním výběrem textu, tak i nezapomenutelným přednesem. Anička si vybrala báseň od kubánské básnířky Dulce María Loynas pod názvem "Si me quieres, quiéreme entera" a její recitaci doprovodila znakovou řečí. Petr se držel sportovní tématiky a pobavil porotu svými vybranými slavnými větami ze světa fotbalu.

Pro oba recitátory byla příprava na soutěž i samotné vystupování velkou zkušeností. Děkujeme jim za úspěšnou reprezentaci školy, své nové role se zhostili zodpovědně a s nadšením. A my už se nyní těšíme na další nové zájemce  z řad našich studentů, kteří budou v recitaci ve španělském jazyce následovat.

 



Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory:

Přihlásit se Kontakty

Financováno EU

Operační program Jan Amos Komenský

Národní plán obnovy

Asociace soukormých škol