Hlavní menu:

Právě si prohlížíte: Aktuality >> Články (školní rok 22/23) >> Adaptační kurz 1.A, Baldovec

Adaptační kurz 1.A, Baldovec


Adaptační kurz 1.A, Baldovec

Ve dnech 8. až 9. září se konal adaptační kurz pro 1.A. Kurz proběhl v rekreačním středisku Baldovec, které se nachází na území Moravského krasu v okrese Prostějov. Přestože kemp v Baldovci se nachází zhruba 40 km vzdušnou čárou od Olomouce, tak už i cesta z Olomouce do Baldovce snese pojmenování jako “dobrodružná“ nebo “adaptační“. Do Prostějova jsme se dostali rychle, ale následný hodinových transport busem z Prostějova na konečnou zastávku Rozstání, Baldovec, točna, více připomínal vyhlídkovou jízdu po Prostějovsku, než rychlý transport na místo činu.

Jakmile jsme dorazili do rekreačního střediska, byl zahájen první blok seznamovacích aktivit. Po obědě a obsazení moderních chatek v kempu jsme pokrařovali v seznamovacích aktivitách. Následovala kratší pauze, a přes velmi nejisté počasí, byla zahájena výprava na zříceninu hradu Holštejn, pod kterým je jeskyně s názvem Hladomorna. Naštěstí zhruba v polovině trasy z Baldovce do Holštejna byl lesní bar plný různých dobrot, tím pádem hlad nehrozil. Po nasátí atmosféry okolí hradu, průvodcovském výkladu v režii Roberta a Nely následovalo zchlazení těla i duše v jeskyni. Z jeskyně jsme se vydali, navzdory nepříznivé předpovědi, za pěkného počasí, s motivaci v podobě večeře, zpět do Baldovce. Po příchodu do kempu začalo pršet. Jak se říká, štěstí začátečníku, popř. nováčků. Jiným třídám by to v suchém triku rozhodně neprošlo. Po večeři do nočních hodin probíhaly další seznamovací aktivity.

Druhý den dopoledne si žáci 1.A vyzkoušeli lukostřelbu. Pro mnohé to byla první zkušenost s lukem a šípem. Ve vyřazovacím turnaji v lukostřelbě exceloval Samuel Č. na druhém místě byla Kristýna N. a třetí Anežka S. Po lukostřelbě byl program adaptačního kurzu ukončen a přesunuli jsme se zpět na zastávku do Rozstání, tak abychom vyrazili na „nekonečnou“ cestu do zpět do Olomouce.

Děkuji všem žákům za aktivní účast na kurzu.

 


 

Mgr. Ondřej Tesař


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory:

Přihlásit se Kontakty

Financováno EU

Operační program Jan Amos Komenský

Národní plán obnovy

Asociace soukormých škol